Що чекає туристів в Туреччині після пандемії Covid-19


Туреччина одна з найпопулярніших курортних країн для відпочинку серед українців, розпочинає частковий процес нормалізації, після пандемії короновірусу. Оскільки боротьба країни з вірусом виявилася ефективною, то зараз планується реалізувати план дій для підтримання та відродження туристичного сектору.
В повідомленні турецького видання «Daily Sabah» зазначено, що процес нормалізації туристичної промисловості включатиме різні заходи, від забезпечення правил соціальної дистанції у місцях скупчення людей до надання захисних масок для туристів.
Планується впровадження системи сертифікації як для готелів, так і для трансферних транспортних засобів.
Відповідно до системи сертифікації готелям буде надано дозвіл на проживання туристів в розмірі 60% від загальної кількості місць.
Власники готелів повинні будуть забезпечувати туристів захисними маскамиПри вході до готелів буде здійснюватись температурний скрінінг, поруч із стійкою реєстрації мають бути лінії, що позначають соціальне дистанціювання. Дезінфікуючі засоби будуть доступні в різних частинах закладів від вестибюлю до поверхів, ліфтів та коридорів.
Перед заселенням готельні номери повинні будуть залишатися порожніми протягом 12 годинВодонагрівачі, телевізор та кондиціонери у кожній кімнаті будуть дезінфіковані після від'їзду клієнтів із готелів, а кімнати залишатимуться порожніми протягом 12 годин для оновлення та вентиляції.
З метою унеможливлення скупчення відвідувачів планують переробити зони відпочинку у вестибюлі, а також загальні місця перебування або очікування.
Персонал готелю, який займається прибиранням номерів, буде використовувати засоби індивідуального захисту під час роботи.
Для надзвичайних ситуацій в готелях будуть створенні карантинні зони. Гостей у яких виявляютимуть симптоми COVID-19, доставлять у карантинну зону. Працівники готелю будуть забезпечені захисним одягом для запобігання зараженню.
Одне з головних питань, яке турбує багатьох туристів, - це харчування в готелі. Відкриті фуршети в готелях не будуть повністю скасовані, але буде внесено кілька змін. Їжа буде представлена ​​за скляними панелями, а персонал готелю обслуговуватиме відпочиваючих з дотриманням норм соціального дистанціювання. Відстань між столами має бути у 1,5 метра (4,9 фута). Чайні або кавові машини, всі види напоїв і подібні прилади загального користування будуть вилучені, а напої будуть надаватися порційно персоналом готелю.
Фітнес-центри та спа-зони будуть закриті в цьому сезоні.
Зображення з веб-сайту www.facty.com.ua

Коментарі