Як змінюються аеропорти в умовах боротьби з Covid-19

  Пандемія короновірусу COVID-19 викликала глобальні зміни в світі та не аби як вплинула на можливості подорожувати між країнами. Тому транспортна галузь реформується з метою забезпечення безпеки і благополуччя пасажирів та співробітників. 

  Одним з таких прикладів є Міжнародний аеропорт Гонконгу, який у відповідь на COVID-19 посилив заходи щодо захисту здоров'я тих, хто працює і використовує аеропорт.  

    Цей аеропорт здійснює безпрецендентні заходи для уникнення поширення короновірусу. 

   Міжнародний аеропорт Гонконгу - перший в світі аеропорт, в якому використовуються інтелектуальні роботи-стерилізатори (ISR) для дезінфекції пасажирського терміналу. За інформацією в повідомленні з офіційного веб-сайту аеропорту, робот може переміщатися автономно і вбивати до 99,99% бактерій і вірусів в повітрі і на поверхнях об'єктів за допомогою вбудованого ультрафіолетового випромінювання, 360 - градусних дезінфекційних розпилювальних головок і повітряного фільтра 0,3 мкм. Процес стерилізації може тривати до 10 хвилин. Ця локально розроблена технологія в основному використовується в лікарнях для стерилізації.

Коментарі