Що чекає на туризм після завершення пандемії Covid-19

     Світова проблема з розповсюдженням короновірусу COVID-19, боляче вдарила по всіх економічних галузях більшості країн. Туристична галузь зазнала значних збитків в зв’язку з забороною подорожей між країнами, закриттям кордонів та поверненням коштів за невикористані тури. 

   Наслідки для туристичної галузі після завершення пандемії, можуть бути важчими ніж в період економічної кризи 2008 року. 

     Тому перед урядами стоїть завдання впоратися з глобальним викликом і розробити рішення для пом'якшення дії COVID-19 на світовий туризм за допомогою рішень в сфері охорони здоров'я, економіки і управління направленням. Це буде крок вперед для сталого розвитку в кризисній ситуації яка склалась. 

    Чому саме туризм заслуговує на особливу увагу поміж інших економічних сфер? Для цього розглянемо статистичні дані наведені Всесвітньою туристичною організацією, щодо туризму:
- 10 років безперервного зростання 2010-2019;
- Стабільний сектор економіки держави;
- 4% зростання в 2019;
- 1 з 10 робочих місць в світі припадає на сферу туризму;
- 7% світового експорту ЮНВТО (2019) і т. д. 

     Розуміючи всю важливість і складність проблеми міжнародні організації в сфері туризму мають намір впроваджувати методи, процеси, структури управління, ініціативи соціального спрямування, новітні технологічні прийоми, існуючі технології, а також інші технологічні інновації для подолання кризи. 

   Шлях подолання кризи в сфері туризму буде важким, але неодмінно успішним, адже будуть залучені найкращі стартапи, технологічні рішення та підтримка від провідних профільних організацій. 
Зображення з веб-сайту www.habr.com
x

Коментарі